• Mijn Geloofsreis

'Of ik een christen ben..? Ja tuurlijk!'Even eerlijk hè, hoeveel waarde hecht jij nou echt aan het geloof? Laat ik de vraag anders stellen, waarom noem jij jouzelf een christen? Is dat omdat je nou "toevallig" geboren bent in een christelijk gezin en hierdoor een christelijke opvoeding hebt gehad? Dat je "toevallig" bent gedoopt, en op bent gegroeid met kerkgang? Kijk, als dat de enige redenen zijn waarom jij jouzelf een christen noemt, wil ik jouw echt vragen om even wat dieper en wat meer bewust na te denken of dit wel echt terecht is.

Laat ik even een voorbeeld noemen, wel wil ik hierbij aan jou vragen om dit voorbeeld als een voorbeeld te zien. Vaak schiet een voorbeeld namelijk zoveel te kort aan de realiteit, maar tegelijkertijd kan een voorbeeld ook een duidelijker inzicht geven.

Maar goed, terug naar mijn voorbeeld: Stel je ontmoet iemand die ondernemer wil worden. Hij/zij volgt 1 keer in de week een training van 1,5 uur, en duikt elke dag max. een kwartier in de studieboeken. Ik denk dat wanneer je dat hoort, je dan sterk af gaat vragen, of daar oprecht een wil is om ondernemer te worden. Zou je er dan niet meer tijd insteken? Zou hij/zij naast die "verplichte" dingen niet veel meer er aan doen om zichzelf te blijven ontwikkelen?

En dat is bij het christen zijn hetzelfde. Als het goed is moet dat te zien zijn in jouw levenswandel. En dan bedoel ik niet dat je alles naar de buitenwereld laat zien, maar wel dat je persoonlijk jouw leven vorm gaat geven naar Gods wil. Want christen zijn ben je niet omdat je 2 keer in de week naar de kerk gaat, af en toe je Bijbeltje leest, en zo nu en dan even snel een schietgebedje er tussendoor doet, omdat je God toch even moet danken voor deze mooie dag, en het mooie weer, of omdat je toch wel realiseert dat je voor deze moeilijke toets Gods hulp nodig hebt. Nee, dat is geen christen zijn. God is geen "noodnummer" om te bellen, alleen nodig in noodgevallen.

Ik ben echt bang dat wij het "christen" zijn een heel andere definitie hebben gegeven. Parttime christen zijn is geen optie.

Nee, als oprecht christen zou God onze Bron moeten zijn, de Bron waar vanuit onze handelingen voortkomen. Hij was het die Zijn Zoon naar de wereld zondt. Door het bloed van Jezus Christus kunnen wij tot God komen. Ons leven zou tot eer van Hem moeten zijn, en ons doel zou moeten zijn, om Zijn Naam wereldwijd bekend te maken. Ik ben echt bang dat wij het "christen" zijn een heel andere definitie hebben gegeven. Parttime christen zijn is geen optie.

Ik wil het je nog een keer vragen: Wat maakt het, dat jij jouzelf een christen noemt..?

78 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven