• Mijn Geloofsreis

Desnoods met woordenLeven tot eer van God. Waarom eigenlijk? En hoe? Wat vraagt God van mij wanneer het hier over gaat, en kan ik dit eigenlijk wel?


Zo nu en dan stel ik mijzelf de volgende vraag: getuigd mijn leven van Wie God is? Dat is namelijk wat God van mij vraagt, om Zijn Evangelie te verkondigen: "desnoods met woorden" zoals Fransiscus van Assisi dit verwoorde.

En dit is iets waar ik aan moet blijven denken, want uiteindelijk zijn het de daden die de mensen zullen herinneren: wat voor kracht zit er in woorden, wanneer de handelingen van iemand geheel tegenstrijdig zijn.


uiteindelijk zijn het de daden die de mensen zullen herinneren

Voor ons al christenen ligt hierin een belangrijke taak: bekeerd of onbekeerd. Er is een hele wereld die naar ons kijkt, er zijn mensen die ons als het ware in de gaten houden.

Het is belangrijk om je te realiseren dat voor sommige mensen, jij de eerste, of misschien wel de enige christen bent waarmee ze in aanraking komen.


Nog even voor de duidelijkheid: ik vraag hierin dus niet van jou, om met elk persoon die je tegenkomt een diepgaand gesprek te voeren. Nee, "desnoods met woorden" weet je nog?

Dus wees maar wat meer bewust van hoe jij jouw mening naar buiten brengt, wees maar wat meer bewust van je naasten, wees maar wat meer bewust van jouw kleding, wees maar wat meer bewust van... vul maar in. Jezus zou centraal moeten staan in het leven van een christen, Zijn liefde zou te proeven moeten zijn.


Wanneer jij mag inzien wat de liefde van Jezus inhoud, alleen dan zul je begrijpen hoe belangrijk het is om hiervan te getuigen naar andere mensen toe.
69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Vaccinatie